Tietorakenteet ja algoritmit
kevät 2023

Tietoa kurssista

Tietorakenteet ja algoritmit on tietojenkäsittelytieteen aineopintokurssi, joka muodostuu kahdesta 5 op laajuisesta osasuorituksesta. Kurssin aiheita ovat mm. järjestäminen, lista- ja joukkorakenteet, dynaaminen ohjelmointi sekä verkkoalgoritmit.

Keväällä 2023 voit suorittaa kurssin verkkokurssina, jonka materiaali on tällä sivustolla. Kurssi suoritetaan ratkomalla automaattisesti palautettavia tehtäviä. Kurssi järjestetään samalla tavalla Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Avoimen yliopiston opiskelijoille.

Kurssille ei ole ilmoittautumista etukäteen, vaan saat ohjeet suoritusmerkinnän hakemiseen kurssin aikana. Kaikki opiskelijat (myös Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat) saavat suorituksen Avoimen yliopiston kautta.

Luennot ja ohjaus

Keväällä 2023 kurssilla ei ole luentoja, vaan kurssi suoritetaan verkkomateriaalin perusteella.

Kurssin ohjausta järjestetään Discordissa, jossa voit keskustella kurssin järjestäjien ja muiden opiskelijoiden kanssa. Liity ryhmään

Lisäksi voit saada ohjausta tehtäviin myös algoritmipajassa.

Tehtävät

Kurssi muodostuu kahdesta erillisestä 5 op osasuorituksesta. Molemmissa osissa on 7 viikkoa tehtäviä, kullakin viikolla 8 tehtävää. Suoritukseen vaaditaan, että ratkaiset joka viikon tehtävistä ainakin 5 tehtävää deadlineen mennessä. Suorituksen arvosana määräytyy seuraavasti:

Kurssin I-osan tehtävien deadline on su 12.3. klo 23:59. Kurssin II-osan tehtävien deadline on su 14.5. klo 23:59.

Yhteystiedot

Kurssin luennoija keväällä 2023 on Antti Laaksonen. Voit ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia tai viestin Discordissa.