Pelisäännöt

Koska kurssi suoritetaan ratkomalla tehtäviä, on oleellista, että olet tuottanut palauttamasi ratkaisut itsenäisesti.

Mitä saa tehdä?

Mitä ei saa tehdä?

Lähteiden merkintä

Jos ratkaisussa käyttämäsi algoritmi perustuu ideaan, jonka olet löytänyt netistä, laita koodiin kommenttiin linkki kyseiselle sivustolle.

Miksi näin?

Monissa tilanteissa ohjelmoinnissa on hyvä tuottaa koodia yhdessä muiden kanssa ja hyödyntää netissä olevaa valmista koodia. Kuitenkaan tämän kurssin tehtävissä päämäärä ei ole saada jotenkin aikaan halutulla tavalla toimiva koodi, vaan oppia itsenäistä ajattelua ja ohjelmointitaitoa. Tämä ei toteudu kopioimalla koodia muualta.

Esimerkiksi jos haluat tuottaa satunnaislukuja Pythonissa etkä tiedä tai muista, miten se tehdään, ei ole mitään pahaa etsiä valmis esimerkki hakusanalla “python random numbers” ja kopioida koodi siitä. Jokaisessa ohjelmointikielessä on oma tapansa luoda satunnaislukuja eikä siinä ole mitään syvällistä – se vain täytyy tietää.

Sen sijaan kun kurssilla on tehtävä, jossa tulee suunnitella ja toteuttaa algoritmi annettuun ongelmaan, valmiin koodin kopioiminen muualta pilaisi oppimisprosessin. Tällaisessa tehtävässä ei ole tavoitteena etsiä jostain valmis koodi juuri kyseiseen ongelmaan, vaan oppia itsenäistä taitoa, joka soveltuu myöhemmin moniin tilanteisiin.